art icon contact

art icon sitemap

art icon print

 
+

Vlaamse energielening

Energielening liggend

 

  Klik op het logo voor een presentatie over de energielening

(probeer een andere browser als het niet meteen lukt)

Het FRGE (Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost) werd in 2006 opgericht door de federale overheid. Het FRGE maakte energiebesparende investeringen in woningen mogelijk door het verstrekken van goedkope leningen. Op deze manier wilde men de energiekost in woningen doen dalen. Bovendien hebben de energiebesparende investeringen een positief effect op het milieu.

Sinds 1 januari 2015 is energie besparen een regionale bevoegdheid en is de FRGE-lening vervangen door de Vlaamse energielening. De voorwaarden blijven identiek. 

IGO (*) verstrekt de leningen in de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Hoegaarden, Holsbeek, Huldenberg, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw.

Er zijn nog andere gemeentes in Vlaanderen waar je via een andere organisatie een energielening kan afsluiten. Dit kan je nakijken op www.energiesparen.be/energielening

(*) IGO treedt op als energiehuis in het kader van de energielening en heeft een erkenning van kredietgever met sociaal doel. Op basis van de kredietlijn die IGO van het Vlaams Gewest ter beschikking heeft, kent IGO leningen voor energiebesparende maatregelen toe.

 

 
 
 
 

Designed & created by loft33