art icon contact

art icon sitemap

art icon print

 

OCMW overleg

Op uitnodiging van IGO komen zowel  de OCMW voorzitters, de diensthoofden sociale dienst als de maatschappelijk werkers van de sociale dienst van het arrondissement Leuven regelmatig samen.  

Het overlegplatform voor de maatschappelijk werkers van de sociale dienst is opgedeeld in 2 regio’s: Aarschot-Diest-Haacht en Leuven-Tienen.  In elk van deze regio’s gaan vier overlegmomenten per jaar door. De maatschappelijk werkers leren van elkaars ervaringen. Vaak wordt een deskundige inleider uitgenodigd of bestaat het leermoment uit een werkbezoek.

IGO organiseert daarnaast een gelijkaardig overleg voor de diensthoofden van de sociale dienst, met thema's op maat van de deelnemers. 

Ook de voorzitters van de OCMW’s van het arrondissement Leuven komen regelmatig samen. Er wordt vergaderd over actuele thema’s waar ze vanuit het beleid mee te maken hebben. Naast informatie krijgen de voorzitters dankzij dit overleg de gelegenheid om standpunten voor te bereiden. Deze kunnen vertaald worden in gemeenschappelijke initiatieven.

Op de agenda van elk overlegplatform staat steeds informatie-uitwisseling over de thema’s van de twee andere overlegplatformen zodat er vanuit IGO doorstroom is van bottom to top en omgekeerd.  

IGO biedt inhoudelijke en administratieve ondersteuning voor de drie overlegplatforms. Mail Martine Bosscher voor meer info, of bel haar op 016 29 85 43.

 ocmw voorzitters in de kijker

De OCMW voorzitters, 2013-2019

OCMW-diensthoofdenoverleg doorstartvergadering

De uitdagingen voor het overleg van de diensthoofden van de sociale dienst:
ervaringsuitwisseling, standpunten formuleren, uniformere dienstverlening,
gezamenlijke projectvoorstellen. 

 
 
 
 

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen