art icon contact

art icon sitemap

art icon print

 

Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant

Met ‘Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant’ zet IGO zich samen met de Provincie Vlaams-Brabant, 3Wplus, Pajopower en Kringwinkel Hageland in voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. IGO is verantwoordelijk voor 13 gemeenten: Bertem, Bierbeek, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Huldenberg, Keerbergen, Kortenberg, Leuven, Lubbeek, Oud-Heverlee, Rotselaar en Tervuren.

 We zetten drie grote thema’s in de kijker:

Groepsaankopen energie-investeringen

In 2017 streken we in Vlaams-Brabant neer met de groepsaankoop ‘Energieke daken’. Die infosessies brachten heel wat mensen op de been. IGO bouwt hierop verder en breidt het aanbod groepsaankopen uit:

 • groepsaankoop dak- en zoldervloerisolatie en PV zonnepanelen loopt verder in 2018
  20180227 milieu kader nieuw crop 2
 • groepsaankoop muurisolatie en HR-glas: start op 1 april 2018

 • groepsaankoop verwarming (verwacht in 2019)

Voor alle details over infovergaderingen en inschrijvingen kan je terecht op de website van de Provincie Vlaams-Brabant.

Contact
Aranka Vandesande
0496 25 85 13
aranka.vandesande@igo.be 

 

Renovatiebegeleiding

Een renovatie is vaak cruciaal om de duurzaamheid van een woning te verbeteren. Maar niet iedereen weet hoe eraan te beginnen. Daarom start IGO met renovatiebegeleiding. Teken als lokaal bestuur in en moedig je inwoners aan om, met hulp van IGO’s deskundigen, aan de slag te gaan. De provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met haar partners een menukaart waardoor je als lokaal bestuur de onderdelen die jouw voorkeur genieten apart kan aanvragen. Dit zijn de mogelijkheden:

Informeer je inwoners over renovatiebegeleiding 

Zie je het als lokaal bestuur zitten om dit project in jouw gemeente op te starten, maar wil je eerst peilen naar het enthousiasme van je inwoners? Naast een publicatie hierover in je lokale infoblad kan je ook de Klimaatmobiel inzetten of een participatie-avond organiseren.

 • Nodig onze Klimaatmobiel uit
  Het doel van de Klimaatmobiel is de inwoners van je gemeente op een laagdrempelige manier te informeren over klimaatacties, duurzaam renoveren, de groepsaankopen, e.d. De Klimaatmobiel zet zijn deuren open in een wijk binnen jouw gemeente of op een toegankelijke plaats. Inwoners kunnen er dan vrijblijvend binnenspringen. Ze krijgen meteen kosteloos en deskundig advies mee naar huis. IGO verhuurt de Klimaatmobiel per week.

           Maak kennis met de klimaatmobiel 

 • Organiseer een participatie-avond
  Dit infomoment brengt inwoners met renovatieplannen samen via één of meerdere participatiesessies en maakt hen onder andere warm voor een BENOvatietraject.

 

Kies voor een DUBO advies in combinatie met een BENOvatietraject

 • DUBO advies: individueel, duurzaam en technisch renovatieadvies
  Geïnteresseerde inwoners krijgen aangepast renovatieadvies aan huis. Het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen beperkt zich niet tot het geven van technisch advies, maar stippelt een op maat gemaakt stappenplan uit en voorziet een technisch verslag.

 • BENOvatietraject: duurzaam, technisch advies en stap-voor-stap begeleiding bij uitvoering
  Ga met minimum 10 van je buren aan de slag in het BENOvatietraject. Inwoners krijgen in deze formule een analoog individueel technisch advies van DUBO en worden doorheen het gehele uitvoeringstraject ondersteund en opgevolgd door IGO’s benovatiecoach.

Lees de menukaart voor extra info en prijzen.

Contact
Ronald Grobben
016 35 29 70
ronald.grobben@igo.be

 

LICHT: een Lokaal Initiatief voor een Coöperatieve Hernieuwbare Transitie

In jouw gemeente wonen ongetwijfeld geëngageerde burgers met straffe duurzame ideeën. Als lokaal bestuur heb je er baat bij deze mensen samen te brengen zodat zij een waardevolle samenwerking kunnen opstarten. Met de LICHT-werking wil IGO deze geëngageerde groep begeleiden naar een sterk, georganiseerd samenwerkingsverband dat succesvolle projecten bedenkt en uitwerkt. De LICHT-coördinator Ronald Grobben fungeert als aanspreekpunt, adviseur en actief begeleider. Diverse partners zorgen voor inhoudelijke begeleiding en technische know-how.

Lees de menukaart voor extra info en prijzen.

Contact
Ronald Grobben
016 35 29 70
ronald.grobben@igo.be

 
 
 
 

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen