art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 
+

Regierol lokale sociale economie

REGIEROL LOGOEen dienstenaanbod uitbouwen dat nauw aansluit bij de maatschappelijke trends en noden, waarbij tegelijk kansen worden gecreëerd voor doelgroepmedewerkers, is voor vele lokale besturen een prioriteit geworden. Hierrond een efficiënt beleid ontwikkelen, met zichtbare resultaten tot gevolg, is echter een uitdaging. 

IGO kreeg voor de jaren 2017-2019 de opdracht van het departement 'Werk en Sociale Economie Vlaanderen' om voor de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge de regierol Lokale Sociale Economie op te nemen.

 

Doelstellingen van het project

In samenwerking met deze lokale besturen willen we volgende strategische doelstellingen behalen:

  • IGO legt zich erop toe de deelnemende gemeenten te informeren en te sensibiliseren over de mogelijkheden in het kader van arbeidstrajectbegeleiding voor OCMW-cliënteel en vluchtelingen.
  • Via IGO maken de deelnemende gemeenten kennis met de mogelijkheden en uitdagingen van sociale economie. Deze spiegelen we aan de specifieke noden van elk lokaal bestuur opdat vraag en aanbod op elkaar afgestemd kunnen worden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) moet het verbindend element zijn.
  • We zetten diverse acties op touw en bieden tegelijkertijd de nodige ondersteuning aan de medewerkers die dagelijks inspanningen leveren voor een bloeiende lokale sociale economie.

 

Nuttige documenten 

Werkvormen in de sociale economie

 

Meer weten? 

Stuur een e-mail naar regierol@igo.be of bel Costas Stavrinos op 0479 97 10 38

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen