art icon contact

art icon sitemap

art icon print

 

Regierol lokale sociale economie

Een dienstenaanbod uitbouwen dat nauw aansluit bij de maatschappelijke trends en noden, waarbij tegelijk kansen worden gecreëerd voor doelgroepmedewerkers, is voor vele lokale besturen een prioriteit geworden. Hierrond een efficiënt beleid ontwikkelen, met zichtbare resultaten tot gevolg, is een uitdaging waarvoor je als lokaal bestuur onze hulp kan inroepen.

Voor de jaren 2017-2019 heeft IGO een samenwerkingsakkoord met Aarschot, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge. In samenwerking met deze lokale besturen willen we volgende strategische doelstellingen behalen:

  • IGO legt zich erop toe de deelnemende gemeenten te informeren en te sensibiliseren over de mogelijkheden in het kader van arbeidstrajectbegeleiding voor OCMW-cliënteel en vluchtelingen.
  • Via IGO maken de deelnemende gemeenten kennis met de mogelijkheden en uitdagingen van sociale economie. Deze spiegelen we aan de specifieke noden van elk lokaal bestuur opdat vraag en aanbod op elkaar afgestemd kunnen worden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) moet het verbindend element zijn.
  • We zetten diverse acties op touw en bieden tegelijkertijd de nodige ondersteuning aan de medewerkers die dagelijks inspanningen leveren voor een bloeiende lokale sociale economie.

Contact

Marleen Dhaene, marleen.dhaene@igo.be, 016 29 85 49
Costas Stavrinos, costas.stavrinos@igo.be, 0479 97 10 38

 
 
 
 

Designed & created by loft33