art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 
+

Energiehuis IGO

Energiehuis igo rgb blauw

 

Energiehuis IGO is aangesteld door de lokale besturen van het arrondissement Leuven en wordt gesubsidieerd door het Vlaams Energieagentschap. 

Energiehuis IGO verstrekt al sinds 2015 de Vlaamse energielening. De verantwoordelijkheid van het Energiehuis is sinds 2019 echter uitgebreid. 

Het Vlaams Gewest heeft met de Energiehuizen een uniek, centraal en neutraal aanspreekpunt gecreëerd waar je als inwoner terecht kan met al jouw vragen in verband met wonen en energie. Ook voor gratis ondersteuning bij al jouw energiebesparende projecten in de woning kan je er terecht. De boodschap is duidelijk: wil je energie besparen in jouw woning? Contacteer dan eerst jouw Energiehuis.

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare diensten. Je kan ze ook bekijken in deze video.

 

Renovatiebegeleiding 

Ben je van plan om in 2020 of 2021 in je woning minstens één van de 7 BENOvatiemaatregelen (dakisolatie, muurisolatie, vloer/kelderplafondisolatie, ramen en hoogrendementsbeglazing, warmtepomp(boiler), zonneboiler en mechanisch ventilatiesysteem) te laten uitvoeren? Dan kan je renovatiebegeleiding krijgen van een benovatiecoach. Bekijk dit infofilmpje voor meer informatie over renovatiebegeleiding. 

Wat houdt deze begeleiding in?
1. Tijdens een huisbezoek wordt jouw woning volledig gescreend op energiezuinigheid door een expert van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen of door de benovatiecoach zelf. Hiervan wordt een uitgebreid verslag gemaakt.

2. Op basis van dit verslag stelt de benovatiecoach een stappenplan op maat op, te beginnen met de interessantste energiebesparende werken. Bij elke ingreep wordt een ruwe inschatting van de prijs vermeld. Er is ook aandacht voor stappen die je later wil laten uitvoeren. Als je bijvoorbeeld van plan bent om later je buitengevel te laten isoleren, moet je daar nu al rekening mee houden als je je dak isoleert of ramen vervangt.

3. De benovatiecoach helpt bij het opvragen en vergelijken van offertes. Hij is een neutrale, objectieve partij. Hij bekijkt samen met jou ook op welke premies je recht hebt en bekijkt mee hoe je de geplande werken kan financieren.

4. De benovatiecoach volgt samen met jou de werken op. Je kan hem steeds contacteren als je vragen hebt over de uitvoering of als je problemen hebt met een aannemer.

5. Na de uitvoering van de werken vraagt de benovatiecoach samen met jou de premies aan.

In de meeste gemeenten(*) is deze begeleiding volledig gratis. Er wordt wel een waarborg van € 100 gevraagd. Deze krijg je terug van zodra je één premie in het kader van de benovatiemaatregelen hebt aangevraagd.

(*) In Geetbets, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen, Landen, Tienen en Zoutleeuw kost het huisbezoek 50 euro. Dit bedrag kan je spijtig genoeg niet recupereren maar je krijgt er een schat aan informatie voor in de plaats. 

Wil je meer weten over de renovatiebegeleiding?

Wil je inschrijven voor een renovatiebegeleiding?
Bezorg ons via een e-mail naar benoveren@igo.be jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan neemt één van onze collega's spoedig contact met je op. 

 

met steun van jouw gemeente, de provincie Vlaams-Brabant en Vlaanderen
Vlaams Brabant klimaatneutraal liggend 20191025 logo vlaanderen is energie Steunpunt Vl Brabant DUBO logo

 

Energieloket

Je kan in jouw eigen gemeente terecht bij het Energieloket voor een antwoord op al jouw energievragen. Om een optimale, efficiënte uitwerking van het Energiehuis in de gemeenten te garanderen, bundelt het Energiehuis haar krachten met het woonloket in jouw gemeente:

Vind jouw woon- en energieloket hier

 

Vlaamse energielening

Als je tot de doelgroep behoort kan je als inwoner van het arrondissement Leuven via Energiehuis IGO de Vlaamse energielening aanvragen. Met deze lening wil Vlaanderen mensen met beperkte middelen in staat stellen om energiebesparende werken uit te voeren in hun woning. Want dat is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee! Energiehuis IGO behandelt de leningaanvraag en geeft advies over de interessantste energiebesparende maatregelen, rekening houdend met de kostprijs, de energiewinst en mogelijke premies. Daarnaast kan IGO ook hulp bieden bij het aanvragen en vergelijken van offertes.

  • Tot 15.000 euro lenen
  • Terugbetaaltijd tot 10 jaar
  • vrij uitgebreide doelgroep
Energielening liggend

Klik hier voor meer informatie over de Vlaamse energielening

(*) IGO treedt op als energiehuis in het kader van de energielening en heeft een erkenning van kredietgever met sociaal doel. Op basis van de kredietlijn die IGO van het Vlaams Gewest ter beschikking heeft, kent IGO leningen voor energiebesparende maatregelen toe.

 

De energiescan

Als je tot de doelgroep behoort kan je als eigenaar of huurder een gratis energiescan laten uitvoeren in jouw woning. Alle informatie over de energiescan vind je hier

 

Meer weten? 

Johan Eyben
johan.eyben@igo.be 
016 31 18 66

 
 
 
 

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen