art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 
+

Alternatief onkruidbeheer

IGO en Interleuven slaan de handen in elkaar om een waaier aan klimaatacties te realiseren op maat van jouw gemeente. Onze gebundelde expertise staat garant voor concrete, haalbare acties die inspelen op de visie en de mogelijkheden van jouw lokaal klimaatbeleid. Bovendien kaderen al deze acties binnen het klimaatactieplan van Europa en het Burgemeestersconvenant.

 

Als openbaar bestuur ben je vanaf 2015 verplicht om alle openbare ruimten te beheren en te onderhouden zonder pesticiden. De omschakeling naar een pesticidenvrij onkruidbeheer is niet eenvoudig. Het werk is arbeidsintensiever en burgers verwachten piekfijne verhardingen zonder kruidgroei. Om kwalitatief om te schakelen is het essentieel dat je de nodige achtergrondkennis hebt, dat er een aangepast beheer uitgestippeld wordt én is een mentaliteitswijziging nodig binnen het bestuur én bij de burger.

Dikwijls maakt men immers de fout enkel op zoek te gaan naar de meest efficiënte en effectieve alternatieve methode om de vroegere bestrijdingsmiddelen te vervangen. Voor de rest laat men alles bij het oude terwijl er eigenlijk heel wat factoren zijn die het niet-chemisch beheer kunnen vergemakkelijken zoals aangepaste ontwerpen (omvormingsplannen) en andere preventieve maatregelen. 

IGO en Interleuven staan je hier graag in bij. Meer informatie over dit project vind je terug in:

20190404 onkruidbeheer

Meer weten? 

Stuur een e-mail naar klimaatopmaat@igo.be of bel Ronald Grobben op 016 35 29 70

 

 
 
 
 

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen