art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 
+

Doe ze nog eens vol: herbruikbare bekers

IGO en Interleuven slaan de handen in elkaar om een waaier aan klimaatacties te realiseren op maat van jouw gemeente. Onze gebundelde expertise staat garant voor concrete, haalbare acties die inspelen op de visie en de mogelijkheden van jouw lokaal klimaatbeleid. Bovendien kaderen al deze acties binnen het klimaatactieplan van Europa en het Burgemeestersconvenant.

 

Doe ze nog eens vol. Dat horen we wel vaker op café. Op evenementen is het ‘glas’ nog eens vullen niet aan de orde. In het beste geval worden vuilbakken gevuld met plastic bekers, die worden opgehaald en verbrand. De smaakervaring van je drankje is niet wat het moet zijn in wegwerpbekers en dan hebben we het nog niet over de hoge kosten voor het opruimen van de berg afval. Herbruikbare bekers zijn een volwaardig alternatief, je drankje smaakt beter en je perkt de afvalberg drastisch in. Bovendien zijn ze een goede stap naar duurzamere evenementen en past het gebruik van herbruikbare bekers perfect in het streven naar een klimaatneutrale gemeente.

Interleuven ontwikkelde om die reden een nieuw project om tegemoet te komen aan deze noden. Wil je als gemeente met je verenigingen en evenementenorganisatoren bekijken of herbruikbare bekers een mogelijkheid zijn? Interleuven helpt je op een participatieve wijze om praktische bezwaren te identificeren en waar mogelijk oplossingen aan te reiken. 

Alle informatie over dit project vind je in de infofiche

 

Meer weten? 

Ronald Grobben
ronald.grobben@igo.be
016 35 29 70

 
 
 
 

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen