art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 
+

Energiebesparing bij bestaande verwarming

IGO en Interleuven slaan de handen in elkaar om een waaier aan klimaatacties te realiseren op maat van jouw gemeente. Onze gebundelde expertise staat garant voor concrete, haalbare acties die inspelen op de visie en de mogelijkheden van jouw lokaal klimaatbeleid. Bovendien kaderen al deze acties binnen het klimaatactieplan van Europa en het Burgemeestersconvenant.

 

Het tweede grootste aandeel van de totale CO2-emissies voor de provincie Vlaams-Brabant in 2011 wordt veroorzaakt door de sector ‘huishoudens’ (na de sector mobiliteit). Zo’n 66 % van het huishoudelijk energieverbruik wordt dan weer opgeslokt door de verwarming (Bron: Eandis). Daar ligt het grootste potentieel om als burger energie uit te sparen. In dat geval zijn thermostaatkranen en een programmeerbare kamerthermostaat onmisbaar. Er zijn ook nog andere materialen die het energieverbruik aanzienlijk drukken. 

Als je als gemeente instapt in dit project, ondersteunt IGO je bewoners bij het afstellen van de verwarming in huis. Tijdens een huisbezoek analyseert onze expert het normale weekpatroon, de behoeften, de huidige thermostaatinstellingen en het gebruik van de thermostaatkranen. Bovendien krijgt de bewoner meer tips en tricks om buiten het normale weekpatroon ook voor een juiste verwarming te kiezen. Een hands-on aanpak waarmee we bewoners bewust maken en sensibiliseren over energiebesparing. 

Meer info over dit project vind je in de projectfiche

20190404 energiebesparing bestaande verwarming

Meer weten? 

Stuur een e-mail naar klimaatopmaat@igo.be of bel Ronald Grobben op 016 35 29 70

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen