art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 
+

Renovatiebegeleiding

Met ‘Klimaatnetwerk Vlaams-Brabant’ zet IGO zich samen met de Provincie Vlaams-Brabant, 3Wplus, Pajopower en Kringwinkel Hageland in voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. 

 

Een renovatie is vaak cruciaal om de duurzaamheid van een woning te verbeteren. Maar niet iedereen weet hoe eraan te beginnen. Daarom start IGO met renovatiebegeleiding. Teken als lokaal bestuur in en moedig je inwoners aan om, met hulp van IGO’s deskundigen, aan de slag te gaan. De provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde samen met haar partners een menukaart waardoor je als lokaal bestuur de onderdelen die jouw voorkeur genieten apart kan aanvragen. Dit zijn de mogelijkheden:

 

Informeer je inwoners over renovatiebegeleiding 

Zie je het als lokaal bestuur zitten om dit project in jouw gemeente op te starten, maar wil je eerst peilen naar het enthousiasme van je inwoners? Naast een publicatie hierover in je lokale infoblad kan je ook de Klimaatmobiel inzetten of een participatie-avond organiseren.

 • Nodig onze Klimaatmobiel uit
  Het doel van de Klimaatmobiel is de inwoners van je gemeente op een laagdrempelige manier te informeren over klimaatacties, duurzaam renoveren, de groepsaankopen, e.d. De Klimaatmobiel zet zijn deuren open in een wijk binnen jouw gemeente of op een toegankelijke plaats. Inwoners kunnen er dan vrijblijvend binnenspringen. Ze krijgen meteen kosteloos en deskundig advies mee naar huis. IGO verhuurt de Klimaatmobiel per dag, maar ook per week.

  Maak kennis met de klimaatmobiel 
 • Organiseer een participatie-avond
  Dit infomoment brengt inwoners met renovatieplannen samen via één of meerdere participatiesessies en maakt hen onder andere warm voor een BENOvatietraject.

Lees de menukaart voor extra info en prijzen 

 

Kies voor een DUBO advies in combinatie met een BENOvatietraject

 • DUBO advies: individueel, duurzaam en technisch renovatieadvies
  Geïnteresseerde inwoners krijgen aangepast renovatieadvies aan huis. Het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen beperkt zich niet tot het geven van technisch advies, maar stippelt een op maat gemaakt stappenplan uit en voorziet een technisch verslag.

 • BENOvatietraject: duurzaam, technisch advies en stap-voor-stap begeleiding bij uitvoering
  Ga met minimum 10 van je buren aan de slag in het BENOvatietraject. Inwoners krijgen in deze formule een analoog individueel technisch advies van DUBO en worden doorheen het gehele uitvoeringstraject ondersteund en opgevolgd door IGO’s benovatiecoach.

Lees de menukaart voor extra info en prijzen.

 

Meer weten? 

Ronald Grobben
016 35 29 70
ronald.grobben@igo.be

 
 
 
 

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen