art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 

Buitenschoolse kinderopvang Hib-Hop - Inschrijven via i-School Hib-Hop

Wat is i-School?

Sinds 1/1/2021 werken we bij Hib-Hop met een nieuw registratiesysteem, namelijk i-School. Dit betekent dat het gebruik van QriKo en de QR-codes definitief is gestopt op 1/1/2021. Heb je je nog niet geregistreerd op i-School? Zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk doet via www.i-school.be/herent/registreren.

Het registratiesysteem i-School werd binnen de gemeente Herent al gebruikt door de Speelkriebels voor hun speelpleinwerking. Ook wij gebruiken i-School intussen voor onze voor- en naschoolse opvang en voor de kleuterwerking tijdens de vakantie. 

Wat met QriKo?

Op 1/1/2021 schakelden we over op i-School. Dat wil zeggen dat het gebruik van QriKo en de QR-codes definitief gestopt is op 1/1/2021. Zorg er dus voor dat je je zo snel mogelijk registreert op i-School of dat je je bestaande account aanpast.

Wat met mijn documenten op QriKo?
QriKo blijft nog een tijdje beschikbaar voor het raadplegen van je documenten. De datum waarop QriKo volledig wordt afgesloten, wordt tijdig gecommuniceerd. We raden je wel aan om je documenten op QriKo nu al te downloaden voor je eigen archief.

Ik heb al een account bij i-School

De kans bestaat dat je al een account op i-School hebt. Net zoals voor de Speelkriebels kan je dan rechtstreeks inloggen op www.i-school.be/login. Daarvoor gebruik je je bestaand gebruikersnummer en paswoord. Voeg de dienst BKO Hib-Hop en de school toe, keur ons aangepast huishoudelijk reglement goed en kijk zeker ook nog eens na of alle gegevens up-to-date zijn (bv. contactgegevens, ophalers, medische informatie ... ). Zo kunnen we je kind veilig opvangen.

De school van je kind kan je als volgt toevoegen:

Stap 1: Klik in het hoofdmenu op 'mijn gegevens'.
Stap 2: Klik op 'kinderen'.
Stap 3: Ga op de naam van je kind staan. (met het groene potloodje)
Stap 4: Scrol naar beneden en kies de school/de opvanglocatie.
Stap 5: Kies een school in het keuzemenu. (wijziging mogelijk via het groene potloodje)
Stap 6: Bewaar.

Ik heb nog geen account bij i-School

Heb je nog geen account bij i-School, dan moet je dit zo snel mogelijk aanmaken. Dat kan via www.i-school.be/herent/registreren. Het systeem wijst zichzelf uit, maar wil je toch graag de volledige handleiding bekijken, dan kan dat hier. Van zodra je geregistreerd bent, kan je trouwens voor elk onderdeel ook op de helpknop klikken voor meer informatie (rechtsboven in de blauwe balk).

Gescheiden ouders

Ouders die gescheiden zijn en aparte facturen wensen kunnen via kinderopvang@igo.be een aanvraag indienen om één gezamenlijk i-Schooldossier aan te maken. Daarin kan aangegeven worden hoe de opvangkosten verdeeld moeten worden (in percentage of in functie van dagen). Zij krijgen dan elk een aparte factuur naargelang deze regeling.

Om vergissingen te vermijden raden wij aan om met één dossier te werken. Indien gescheiden ouders toch graag via aparte dossiers werken, neem dan eveneens contact op via kinderopvang@igo.be. Ouders zijn steeds zelf verantwoordelijk voor de correcte verdeling van de opvangkosten. Vermeld bij een apart dossier dus steeds duidelijk aan de begeleiding in de opvang aan wie de opvang die dag gefactureerd moet worden. Na het opmaken van de facturen worden er geen rechtzettingen meer gedaan. Eventuele geschillen dienen door de ouders onderling opgevolgd te worden.

Samengevat: een ouderaccount aanmaken op i-School

Log voor Hib-Hop in via www.i-school.be/herent/registreren.

Beginscherm:
Selecteer de juiste dienst (BKO Hib-Hop). Lees het aangepaste huishoudelijk reglement en vink 'gelezen en goedgekeurd' aan. Klik op 'Ga naar Stap 1'.

Stap 1:
Vul je gegevens in en druk op 'Ga naar Stap 2 (kind toevoegen)'.

Stap 2:
Vul de gegevens van je kind en de schoolgegevens in. Vul de medische informatie in en klik op opslaan. Voeg eventueel nog andere kinderen toe. Voeg de afhaalpersonen en de huisarts toe en klik op 'Opslaan'.

Stap 3:
Je krijgt een overzicht met al je ingevoerde gegevens. Selecteer het groene potlood om nog aanpassingen uit te voeren of selecteer de rode vuilbak om informatie te verwijderen. Klik vervolgens op 'Registreren'.

Stap 4:
Er wordt een e-mail verstuurd naar jouw e-mailadres om de inschrijving te bevestigen. Ga in jouw mailbox kijken of selecteer 'Klik hier om verder te gaan'.

Je krijgt nu je gebruikersnummer te zien. Bewaar dit nummer goed, want dit heb je later nodig om in te loggen (of om een nieuw paswoord aan te vragen). Kies een paswoord en bevestig het een tweede keer.

Met deze gegevens heb je via www.i-school.be/login voortaan toegang tot je ouderaccount. 

Is er nog iets onduidelijk? Bekijk dan hier de volledige handleiding.  

Ik heb een account aangemaakt. Wat nu?

Van zodra je dossier volledig in orde is, kan je via je ouderaccount de volgende informatie opvragen of invullen:

  • Je kan de opvangkalender van Hib-Hop raadplegen.
  • Je kan via de kalender reserveren voor schoolvrije dagen of voor schoolvakanties.
  • Je kan je facturen nakijken en het fiscaal attest raadplegen.
  • Je kan al je gebruikersgegevens nakijken en aanpassen.

Hoe wordt de voor- en naschoolse opvang georganiseerd?

Voor een gewone voor- en/of naschoolse opvang moet er nog steeds niet ingeschreven worden. Aangezien we niet langer met QR-codes werken, is het belangrijk om bij het brengen of ophalen van je kind(eren) duidelijk je naam en de naam van je kind door te geven. Zo kan de begeleiding vlot de kinderen in- en uitscannen via de tablet en hebben zij ook op elk moment een lijst met de aanwezigheden. Deze lijst zal nadien ook gebruikt worden voor de maandelijkse facturatie. De opvang voor- en naschools wordt nog steeds aangerekend per begonnen halfuur.

Reserveren voor schoolvrije dagen/vakantie

Via de opvangkalender kan je reserveren voor schoolvrije dagen en voor onze kleuterwerking tijdens de vakantie. In deze handleiding wordt beschreven hoe je kan reserveren.

Inschrijven voor schoolvrije dagen kan onmiddellijk voor de rest van het schooljaar tot telkens 10 dagen voor de schoolvrije dag. 

Technische ondersteuning

Heb je praktische vragen over je registratie op i-School, over de Hib-Hop-werking of over de facturatie? Dan kan je terecht bij de dienst Kinderopvang:

  • Telefonisch op het nummer 016 29 85 56 op maandagen, dinsdagen en donderdagen, telkens van 9u00 tot 13u00

Opmerking:
Op maandagen wordt ook Franstalige ondersteuning voorzien.

Is onze hulplijn bezet of krijg je geen antwoord? Stuur dan zeker een e-mail naar kinderopvang@igo.be zodat we je vraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.
 

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen