art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 

Buitenschoolse kinderopvang Hop-la! - Hop-la! vs corona

Hop-la! vs corona

laatste updates:

 • dinsdag 19/10/2021: informatie coronarichtlijnen sinds1/10 aangepast 

Beste ouders,

Tijdens het schooljaar 2021-2022 willen we ons in alle vestigingen opnieuw zo veel mogelijk houden aan onze standaard Hop-la!-werking, zowel qua uren als qua praktische organisatie. Indien het aantal besmettingen opnieuw stijgt of bij nieuwe richtlijnen vanuit de overheid wordt dit uiteraard opnieuw bekeken.

De meest recente informatie over de organisatie van onze buitenschoolse kinderopvang tijdens corona kan je steeds terugvinden op deze pagina.

Team Hop-la!


Coronarichtlijnen schooljaar 2021-2022

Ook dit schooljaar volgen we de coronarichtlijnen die uitgeschreven worden door het agentschap Opgroeien. 

Dit zijn de coronarichtlijnen voor het schooljaar 2021-2022 die gelden sinds 1 oktober 2021:

 • Er wordt dit schooljaar niet gewerkt met kleurcodes.
 • Omwille van de hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen zijn bijkomende versoepelingen mogelijk. Wanneer het aantal besmettingen in onze regio terug stijgt, kunnen de maatregelen wel terug worden verstrengd.
 • Kinderen van verschillende groepen of scholen mogen terug samen opgevangen worden. Dit betekent dat de combinatie van opvang bij Hop-la! en bij Ferm kinderopvang ook terug mogelijk is. Alle schoolopvanglocaties van Hop-la! zijn dus weer geopend.
 • De komende tijd is waakzaamheid nog wel altijd nodig. Hou dus rekening met volgende richtlijnen voor ouders en kinderen:
  • Ouders mogen de kinderen opnieuw brengen/ophalen op de speelplaats of aan de deur van het opvanglokaal.
  • Ouders en andere externe volwassenen moeten geen mondmasker meer dragen op voorwaarde dat er voldoende afstand is. Kan dit niet, dan is een mondmasker noodzakelijk.
  • Kinderen van het 5de en 6de leerjaar moeten geen mondmasker meer dragen.

Wat bij besmetting?

Indien één van de begeleid(st)ers of kinderen besmet is met het coronavirus, nemen we onmiddellijk contact op met de dokter van het agentschap Opgroeien en brengen we ook de school en de betrokken ouders op de hoogte. Tijdens een overleg wordt dan bekeken welke quarantainemaatregelen er moeten genomen worden voor de opvang.

Werd jouw kind positief getest op corona en werd het de afgelopen periode opgevangen bij Hop-la!? Meld dit dan zeker aan coördinator Kim Dierickx (016 29 85 56 of kim.dierickx@igo.be). 

Interessante links en documenten

Hieronder nog een selectie nuttige informatie uit het draaiboek van het agentschap Opgroeien. Ga zeker eens een kijkje nemen.

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen