art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 

Vakantieopvang De Wip - Inschrijven via i-School De Wip

Wat is i-School?

Sinds 1/1/2021 werken we bij De Wip met een nieuw registratiesysteem, namelijk i-School. Dit betekent dat het gebruik van QriKo en de QR-codes definitief is gestopt op 1/1/2021. Heb je je nog niet geregistreerd op i-School? Zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk doet.

Geen nood, in grote lijnen blijft de praktische organisatie van de opvang bij De Wip hetzelfde. Wat er wel wijzigt, kunnen jullie terugvinden in het addendum bij het huishoudelijk reglement.

Wat met QriKo?

Op 1/1/2021 schakelden we over op i-School. Dat wil zeggen dat het gebruik van QriKo en de QR-codes definitief stoptgezet is op 1/1/2021. Zorg er dus voor dat je je zo snel mogelijk registreert op i-School of dat je je bestaande account aanpast. 

Wat met mijn documenten op QriKo?
QriKo blijft nog een tijdje beschikbaar voor het raadplegen van je documenten. De datum waarop QriKo volledig wordt afgesloten, wordt tijdig gecommuniceerd. We raden je wel aan om je documenten op QriKo nu al te downloaden voor je eigen archief.

Ik heb al een account bij i-School

De kans bestaat dat je al een account op i-School hebt. Met een aantal eenvoudige aanvullingen en de goedkeuring van ons aangepast huishoudelijk reglement kan de overschakeling voor De Wip meteen gebeuren. 

Log in op www.i-school.be/login met je gebruikersnummer en paswoord. Keur ons aangepast huishoudelijk reglement goed en kijk zeker nog eens na of alle gegevens up-to-date zijn (bv. contactgegevens, ophalers, medische informatie, school ... ). Zo kunnen we je kind veilig opvangen.

Ik heb nog geen account bij i-School

Heb je nog geen account bij i-School, dan moet je dit zo snel mogelijk aanmaken. Dat kan via www.i-school.be/dewip/registreren. Het systeem wijst zichzelf uit, maar wil je toch graag de volledige handleiding bekijken, dan kan dat hier

Van zodra je geregistreerd bent, kan je voor elk onderdeel ook op de helpknop klikken voor meer informatie (rechtsboven in de blauwe balk).

Gescheiden ouders

Ouders die gescheiden zijn, kunnen ofwel een apart dossier aanmaken of vertrekken vanuit één gezamenlijk dossier met aanduiding van de factuurverdeling (in percentage of in functie van de dagen).

Wil je graag een apart dossier, dan dient één van de ouders zich volledig te registreren met toevoeging van alle kindgegevens. De tweede ouder bezorgt ons nadien een e-mail via bko_facturatie@igo.be met daarin de volgende gegevens: naam, voornaam, geboorteplaats, geboortedatum, geslacht, nationaliteit, rijksregisternummer, land, postcode, woonplaats, straat, huisnummer en bus, e-mail, gsm, telefoon en telefoon werk. Wij zorgen dan voor de bijkomende registratie op i-School en bezorgen je nadien de inloggegevens.

 

Samengevat: een ouderaccount aanmaken op i-School

Log voor De Wip in via www.i-school.be/dewip/registreren.

Beginscherm:
Selecteer de juiste dienst (BKO De Wip). Lees het aangepaste huishoudelijk reglement en vink 'gelezen en goedgekeurd' aan. Klik op 'Ga naar Stap 1'.

Stap 1:
Vul je gegevens in en druk op 'Ga naar Stap 2 (kind toevoegen)'.

Stap 2:
Vul de gegevens van je kind en de schoolgegevens in. Vul de medische informatie in en klik op opslaan. Voeg eventueel nog andere kinderen toe. Voeg de afhaalpersonen en de huisarts toe en klik op 'Opslaan'.

Stap 3:
Je krijgt een overzicht met al je ingevoerde gegevens. Selecteer het groene potlood om nog aanpassingen uit te voeren of selecteer de rode vuilbak om informatie te verwijderen. Klik vervolgens op 'Registreren'.

Stap 4:
Er wordt een e-mail verstuurd naar jouw e-mailadres om de inschrijving te bevestigen. Ga in jouw mailbox kijken of selecteer 'Klik hier om verder te gaan'.

Je krijgt nu je gebruikersnummer te zien. Bewaar dit nummer goed, want dit heb je later nodig om in te loggen (of om een nieuw paswoord aan te vragen). Kies een paswoord en bevestig het een tweede keer.

Met deze gegevens heb je via www.i-school.be/login voortaan toegang tot je ouderaccount. 

Is er nog iets onduidelijk? Bekijk dan hier de volledige handleiding.  

Ik heb een account aangemaakt. Wat nu?

Van zodra je dossier volledig in orde is, kan je via je ouderaccount de volgende informatie opvragen of invullen:

  • Je kan de opvangkalender van De Wip raadplegen.
  • Je kan je facturen nakijken en het fiscaal attest raadplegen.
  • Je kan al je gebruikersgegevens nakijken en aanpassen.

Hoe wordt opvang georganiseerd?

Voor een gewone voor- en/of naschoolse opvang moet er nog steeds niet ingeschreven worden. Aangezien we niet langer met QR-codes werken, is het belangrijk om bij het brengen of ophalen van je kind(eren) duidelijk je naam en de naam van je kind door te geven. Zo kan de begeleiding vlot de kinderen in- en uitscannen via de tablet en hebben zij ook op elk moment een lijst met de aanwezigheden. Deze lijst zal nadien ook gebruikt worden voor de maandelijkse facturatie. De opvang voor- en naschools wordt nog steeds aangerekend per begonnen halfuur.

Technische ondersteuning

Heb je praktische vragen over je registratie op i-School, over de werking van De Wip of over de facturatie? Dan kan je terecht bij de dienst Kinderopvang:

  • Telefonisch op het nummer 016 29 85 56 op maandagen, dinsdagen en donderdagen, telkens van 9u00 tot 13u00

Opmerking:
Op maandagen wordt ook Franstalige ondersteuning voorzien.

Is onze hulplijn bezet of krijg je geen antwoord? Stuur dan zeker een e-mail naar kinderopvang@igo.be zodat we je vraag zo snel mogelijk kunnen beantwoorden.

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen