art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 

Buitenschoolse kinderopvang BIKO - Inschrijven via QriKo

Wat is QriKo ?

Opgelet: vanaf 1/1/2021 schakelen we met Hib-Hop over naar een nieuw registratiesysteemi-School. Dit wil zeggen dat je voor 24/12/2020 een account moet aanmaken op i-School.

Klik op jouw opvang voor meer informatie:
- Hib-Hop
- Hop-la! 
- BIKO

 

IGO ontwikkelde speciaal voor de buitenschoolse opvang QriKo, een automatisch registratiesysteem op basis van een persoonlijke QR-code (Quick Response). QriKo steunt op twee pijlers: het scannen van een persoonlijke, kindgebonden QR-code in de opvang en het beheer van een persoonlijke pagina op de website www.kinderopvang-igo.be.

Hoe werkt het ?

Vooraf inschrijven, in dit geval een account aanmaken en QR-codes afprinten, is verplicht om gebruik te kunnen maken van de opvang. Surf naar www.kinderopvang-igo.be. Deze site is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Er is een duidelijke handleiding beschikbaar. Ter illustratie vind je hier een QR-code die naar deze website leidt:

20190000 QRcode Kinderopvang

Op deze website dient elke gebruiker (dit is de persoon aan wie gefactureerd wordt voor de opvang) eerst een eigen account aan te maken. Nadien kan je je kind(eren) inschrijven en kunnen alle algemene en medische gegevens, noodnummers, foto’s, … toegevoegd worden. Ook kan je de persoonsgegevens en een foto van mogelijke ophalers toevoegen. Om de veiligheid van de kinderen te optimaliseren en om steeds adequaat te kunnen reageren dringen wij erop aan om deze gegevens zo correct en zo volledig mogelijk in te vullen.

Als je ingeschreven bent wordt er een persoonlijke, kindgebonden QR(Quick-Response)-code aangemaakt. Dit is een code die de persoonlijke en facturatiegegevens van het kind bevat. Een QR-code kan gescand worden met een smartphone of met een tablet-computer. Telkens een kind naar de opvang komt of de opvang verlaat, wordt deze individuele code gescand en wordt het exacte tijdstip digitaal genoteerd. Achter de schermen wordt deze informatie doorgestuurd naar de website, waar je, na inloggen, alle opvangmomenten kan raadplegen en maandelijks de facturen kan ophalen.

Print voor al je kinderen dus een QR-code af en breng deze telkens mee, zodat het bij elk breng- en haalmoment voorgelegd kan worden om te scannen.

Ouders die gescheiden zijn en er de voorkeur aan geven aparte facturen te ontvangen voor de opvang van hun kinderen, registreren zich beiden als gebruiker op QriKo. Daarna laten zij via het QriKo-contactformulier weten welke kinderen aan beide accounts gekoppeld moeten worden. Op die manier zal er een mama- en een papacode aangemaakt worden en zal, mits aanbieden van de juiste code, de opvang aan de juiste gebruiker gefactureerd worden.

OPGELET: Een account aanmaken kan enkel met een vaste computer of laptop. Alle verdere aanpassingen aan je profiel kan je ook doen van op een tablet of smartphone.

Samengevat:

1)    surf naar www.kinderopvang-igo.be
2)    selecteer “Registreren” in de linker kolom
3)    registreer je als gebruiker (= de persoon die de facturen ontvangt) en wacht op de activeringsmail van Kinderopvang IGO
4)    activeer je account en voeg je kind(eren) toe + foto + medische info + ophalers
5)    print de QR-code af en breng deze telkens mee naar de opvang

Technische ondersteuning

Indien je dit wenst kunnen wij jouw toestel overnemen en het probleem gezamenlijk bekijken.
Gelieve hiervoor contact op te nemen met:

Jonas Hiroux 
jh@igo.be 0498/17.32.82

Hij is bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 (uitgezonderd weekend en feestdagen).

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen