art icon contact

art icon sitemap

art icon print

art icon login

 

Energiehuis IGO

Energiehuis igo rgb blauw

 

Energiehuis IGO is aangesteld door de lokale besturen van het arrondissement Leuven en wordt gesubsidieerd door het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap. 

Energiehuis IGO verstrekt al sinds 2015 de Vlaamse energielening. De verantwoordelijkheid van het Energiehuis is sinds 2019 echter uitgebreid. 

Het Vlaams Gewest heeft met de Energiehuizen een uniek, centraal en neutraal aanspreekpunt gecreëerd waar je als inwoner terecht kan met al jouw vragen in verband met wonen en energie. Ook voor gratis ondersteuning bij al jouw energiebesparende projecten in de woning kan je er terecht. De boodschap is duidelijk: wil je energie besparen in jouw woning? Contacteer dan eerst jouw Energiehuis.

Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare diensten. Je kan ze ook bekijken in deze video.

 

Renovatiebegeleiding 

Ben je van plan om in je woning energiebesparende werken (dakisolatie, muurisolatie, vloer/kelderplafondisolatie, ramen en hoogrendementsbeglazing, warmtepomp(boiler), zonneboiler, mechanisch ventilatiesysteem, energiezuinig verwarmingssyteem, PV-panelen) te laten uitvoeren? Dan kan je (bijna) gratis renovatiebegeleiding krijgen. 

Wat houdt deze begeleiding in?
1. Tijdens een huisbezoek wordt jouw woning volledig gescreend op energiezuinigheid door een expert van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen of door de renovatiebegeleider zelf. Hiervan wordt een uitgebreid verslag gemaakt.

2. Op basis van dit verslag stelt de renovatiebegeleider een stappenplan op maat op, te beginnen met de interessantste energiebesparende werken. Bij elke ingreep wordt een ruwe inschatting van de prijs vermeld. Er is ook aandacht voor stappen die je later wil laten uitvoeren. Als je bijvoorbeeld van plan bent om later je buitengevel te laten isoleren, moet je daar nu al rekening mee houden als je je dak isoleert of ramen vervangt.

3. De renovatiebegeleider helpt bij het opvragen en vergelijken van offertes. Hij is een neutrale, objectieve partij. Hij bekijkt samen met jou ook op welke premies je recht hebt en bekijkt mee hoe je de geplande werken kan financieren.

4. De renovatiebegeleider volgt samen met jou de werken op. Je kan hem steeds contacteren als je vragen hebt over de uitvoering of als je problemen hebt met een aannemer.

5. Na de uitvoering van de werken vraagt de renovatiebegeleider samen met jou de premies aan.

In de meeste gemeenten is deze begeleiding volledig gratis. 
Alleen in Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen, Landen, Lubbeek, Kortenaken, Tielt-Winge en Zoutleeuw kost het huisbezoek 50 euro. Je krijgt er echter een schat aan informatie voor in de plaats. 

Wil je meer weten over de renovatiebegeleiding?

  • Neem contact op met renovatiebegeleiders Bert, Sam en Johan via renoveren@igo.be of op 0471 66 04 27 
  • Volg een infosessie in jouw gemeente. Een overzicht van de geplande infosessies vind je hier.

Wil je inschrijven voor een renovatiebegeleiding?
Bezorg ons via een e-mail naar renoveren@igo.be jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Dan neemt één van onze collega's spoedig contact met je op. 

 

met steun van jouw gemeente, de provincie Vlaams-Brabant en Vlaanderen
2020 vlaams brabant logo 20191025 logo vlaanderen is energie 

 

Energieloket

Je kan in jouw eigen gemeente terecht bij het Energieloket voor een antwoord op al jouw energievragen. Om een optimale, efficiënte uitwerking van het Energiehuis in de gemeenten te garanderen, bundelt het Energiehuis haar krachten met het woonloket in jouw gemeente.

Vind hier jouw woon- en energieloket.

 

Vlaamse energielening

Als je tot de doelgroep behoort kan je als inwoner van het arrondissement Leuven via Energiehuis IGO de Vlaamse energielening aanvragen. Met deze lening wil Vlaanderen mensen met beperkte middelen in staat stellen om energiebesparende werken uit te voeren in hun woning. Want dat is goed voor het milieu en voor jouw portemonnee! Energiehuis IGO behandelt de leningaanvraag en geeft advies over de interessantste energiebesparende maatregelen, rekening houdend met de kostprijs, de energiewinst en mogelijke premies. Daarnaast kan IGO ook hulp bieden bij het aanvragen en vergelijken van offertes.

  • Tot 15.000 euro lenen
  • Terugbetaaltijd tot 10 jaar
  • vrij uitgebreide doelgroep
Energielening liggend

Klik hier voor meer informatie over de Vlaamse energielening

(*) IGO treedt op als energiehuis in het kader van de energielening en heeft een erkenning van kredietgever met sociaal doel. Op basis van de kredietlijn die IGO van het Vlaams Gewest ter beschikking heeft, kent IGO leningen voor energiebesparende maatregelen toe.

 

De energiescan

Als je tot de doelgroep behoort kan je als eigenaar of huurder een gratis energiescan laten uitvoeren in jouw woning. Alle informatie over de energiescan vind je hier

 

Energiek Wonen

Meer weten over onze kwalitatieve aannemers? Je vindt alle informatie op de pagina van Energiek Wonen.

20210412 energiek wonen

Meer weten? 

Johan Eyben
johan.eyben@igo.be 
0471 66 04 27

 
 
 
 
Lokale besturen

Designed & created by loft33

IGO respecteert de privacy van uw gegevens.
Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.
Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren of klik op meer informatie.

Ik heb het begrepen